Onnellinen puutarha

Kevättä rinnassa

Aaah! Puutarhakausi avattu!
Viime kesän raadanta on jo painunut unholaan ja mieli intoa piukassa odottaa maan sulamista. Ensimmäiset puutarhakahvit juotu ja talven jälkiä siivottu. Myös kuolemaa tekevä kirsikkapuu sai ensimmäiset kristallit oksilleen aurinkoa heijastamaan.

Ennusteen mukaan lämpöaalto on vyörymässä tänne ja loppuviikon saaIMG_0052mme nauttia poikkeuksellisen kauniista ja lämpimästä säästä. Uskon kun näen!
Naapurimökillä sirkkelin laulu yritti peittää pikkulintujen kevätkonserttia alleen siinä kuitenkaan onistumatta. Ja jälleen kerran jouduin toteamaan, etteivät jänikset vieläkään osaa papanoida suoraan kukkapenkkiin vaan laatoitukselle tai terassille. No, onhan siinä tasaisempaa.

Rento kesä luvassa?

Tänä kesänä voinen ottaa rennommin. Linjat alkavat olla selvillä ja kasvit hiljalleen löytäneet paikkansa. Suurimmat raivauksetkin on tehty. Nurmikon poisto käytäväalueilta on ehkä työläin tämän kesän urakoista. Tai, no, jos innostun valamaan reunakiviä… ja rakentamaan tukimuuria ja..ja..

Olen nyt neljä kesää viettänyt puutarhalla. Mökkiä en ole juuri lainkaan remontoinut vaan kohdistanut kaiken huomion puutarhaan. Sisällähän käytännössä vain nukun ja pidän sadetta. Harmikseni mökille ei vielä voi muuttaa, sillä se on hatarahko, eikä vesiäkään laiteta päälle ennen yöpakkasien loppumista. Tässä kohdassa maltti ei todellakaan ole vahvinta osaamisalaani.

IMG_0010

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s