Pientä laittoo se vaatii…

Jotain uutta tekis mieli

Pikku mökkini on siirtolapuutarhan uuden puolen mökkejä eli “vain” reilu 30 vuotta vanha. Vuosien varrella joku on ehkä hieman pintoja uusinutkin mutta elämisen jälki alkaa näkyä tunkkaisena ja nuhjuisena olemuksena. Kyllä täällä pärjää ihan hyvin vaikka vesiputket ovat edelleen rikki ja lämmitys on yhden puhaltavan patterin varassa.

Kierrätystä ja nollabudjetti

Mökkiremontti

Tästä lähtee seinää nurin.

Budjettini on tasan 0 €, joten keksiliäisyys on kunniassa. Kaikki kierrätetään, käytetään kaverien vanhat ja tehdään löytöjä milloin mistäkin puskasta. Viimeksi tosin löysin hyllykön miesystävälleni kadun vierestä nurmikolta  Rajaportin saunalle mennessäni.
Harmitti kun en älynnyt viime kesänä kysyä naapurin vanhoja terassilautoja käyttööni. Taisivat mennä kaatopaikalle.

Pikkumökkini lisäosasiivessä on varasto, wc-tila ja suihkutila, kaikki erillisinä Jotenkin koin sen kovin ahtaaksi ratkaisuksi ja päätin purkaa väliseinän wc:n ja suihkun välistä. Tai aluksi vain osan siitä. Wc-tilaan piti kiertää ulkokautta kun taas suihkutilaan pääsee sisältä suoraan. No eihän siellä mitään suihkua vielä ole kun edellisen omistajan remppa jäi kesken. Kaakelit sekä suihku ovat kyllä varastossa odottamassa asennusta ym pientä pohjatyötä. Matot ja kyprokit pitää repiä pois kun vesiputket ovat vuotaneet sopivasti. Ja kun itse tekee niin ei voi muita haukkua.

Ei lopu tekeminen kesken

Remontti

Lattialla olevia juoksuja en saanut vasaralla irti. Pitää hankkia sorkkarauta. Seuraavan vaiheen mietiskely menossa, siihen asti pärjätään näin.

Seuraavana vuorossa oliskin sitten ikkunoiden uusinta, mökin ulkomaalaus ja osan vuorilautojen vaihtaminen vähemmän lahoiksi, kattohuovan vaihtaminen, sisäpintojen laitto, keittiöremppa yms.

Hitaasti kiiruhtamalla tässä menee vuosia. Vielä kun saisin sorkkaraudan!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s