Puutarhamatkailua (eksyvä turisti jyvät löytää)

#eksyväpuutarhaturisti seikkailee

Ilokseni olen saanut tilaisuuden jo toistamiseen olla kissavahtina Espooseen muuttaneensadesää ystäväni kissalle. Mirri on loistava ja huomaavainen “emäntä” ja lainakissa kun oma kissani kuoli reilu vuosi sitten. Hyödynnän nämä vahtikeikat kiertämällä Helsingin museoita, puutarhoja, puistoja ja muita nähtävyyksiä. Olen nyt yhteensä 14 päivän ajan kiertänyt kaupunkia ristiin rastiin ja joka päivä tuntuu siltä, että en taaskaan ehdi nähdä kaikkea haluamaani.
Nyt vierailuni osui Helsinki-päivän aikaan ja se tarjosi paljon lisäbonuksia pikku konserttien ja ilmaistapahtumien muodossa.
Eksyn reitiltäni säännöllisesti, enkä useinkaan tiedä missä olen, ennen kuin tarkistan kartasta. Mutta näin olen tehnyt parhaat löytöni, ihanat sisäpihat, pienet puistot, kivat kahvilat.

Ideoita varastamaan

Alunperin ajatukseni oli käydä uudelleen Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa, koska viimeksi olin liian aikaisin keväällä eikä ulkona ollut muuta kuin pari hassua Kaukasianpionisipulikukkaa auki. Nyt kukkivat rodot ja atsaleat sekä osa pioneista. Omena- ja muut koristepuut olivat myös parhaimmillaan tai osin kukinnan loppupuolella. Kasvihuoneisiin pääsee nykyään myös museokortilla.
Talvipuutarha jäi edellisen kerran kokonaan väliin kun en tiennyt koko paikkaa olevankaan. Eihän se iso paikka ole enkä oikein sisäkukista/kasveista ole kiinnostunut mutta taas se fiilis siinä paikassa oli mahtava. Pääsymaksuton paikka kaupunkilaisille! Sinne voisi ottaa läppärin mukaan ja työskennellä eksoottisten kasvien katveessa.
Muutama ajatus omaan puutarhaan tarttui mukaan molemmista puutarhoista. Toteutuksesta ei tietoa…

Ihanat talot

Tarvitsisin jonkun viritelmän pitämään suutani kiinni kun se loksahtelee auki aina

Helsingin vanhat talot

Tästä ajattelin tuota ylemmän kerroksen parvekkeellista asuntoa itselleni…

upean vanhan kerrostalon tai huvilan nähdessäni. Olen varmaan jossain edellisistä elämistäni ollut vanha puuhuvila tai kermakakkukerrostalo. Niin kotoisalta ja turvalliselta tuntuu vaellella niiden seassa. Tällä reissulla tungin itseni Linnunlaulussa olevaan Siniseen huvilaan sisälle huokailemaan. Punavuoressa törmäilin ihmisiin kun jäin kesken kaiken kadulle seisomaan ihastellen jotain taloa johon haluan heti muuttaa (niitä oli monta). Sinebrychoffin museossa taisin katsella enemmän upeaa portaikkoa ja sisäkattoja kuin itse taideteoksia.

Vielä on pari päivää…

…aikaa kierrellä kaupunkia. Tänään tosin sataa reippaanlaisesti, joten lähtenen vasta iltapäivällä kaupunkiin kohteenani Temppeliaukion kirkko. Suunnitelma saattaa vielä muuttua lennosta jos jalat päättävät jonkun muun suunnan. Tiistaille ajattelin sitten Arkkitehtuurimuseoa ja valokuvataiteen museoa. Koska etäisyydet ovat kohtuullisia paljon kävelevälle, niin paluumatkalla voisi kiertää Kaivopuiston ja Katajanokan kautta. Jos ei tule kaatamalla vettä.
Mirri muuten tietää, että on koiranilma. Sen mukainen kuorsaus nukkumapaikasta kuuluu.

Rappiohuvila

…tai sitten tämäkin olis kiva projekti?

2 thoughts on “Puutarhamatkailua (eksyvä turisti jyvät löytää)

  1. Pingback: Madeiran runsaat puutarhat | iloqii

  2. Pingback: Miksi kaikki museot ovat kiinni maanantaisin? | Hippie-Chic Mama

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s