Kevät tulee sittenkin

…tai ainakin luulen niin!

Hieman epätoivoiselta on tuntunut kevään odottelu tänä vuonna. Fb ystävällisesti muistutteli, että tähän aikaan pari vuotta sitten istuskeltiin hyvinkin kesäisesti mökkiterassikahvilla.

Kevät tulee sittenkin

Suojaus piti ja Saatana sai pitää silmunsa

Tein eilen retken Villa Tirppaan (Raholan siirtolapuutarhassa) auringon houkuttelemana. Heti alueen portilla sain harjoitella lentotaitoja jotta jalat olisivat pysyneet kuivina. Vettä lumen alla nilkkoihin saakka. Omalle palstalle jouduin kiertämään naapurin pihan kautta kun oma portti ei auennut lumikinoksen vuoksi. No, nyt aukeaa.

Mukavasti oli lumi sulanut vaikka vieläkin sitä oli tosi paljon.

Kevät tulee vihdoin

Pupujen polku vai onko jopa valtatie

Edellisellä kerralla käydessä ihastelin “pupujen” tekemiä polkuja hangella ja tarkistin ettei Saatanaa ollut syöty taas.
Enpä ihastele enää. Kahvittelun jälkeen aloin siivota vadelmapenkkiä viimevuotisista versoista. Syksyllä laiskotti jo niin etten viitsinyt sitä tehdä. Pitkäkorvat olivat nälissään katkoneet jopa muoviset tukinarut vatuilta. Montaa koskematonta versoa ei löytynyt.

Mutta sitä papanaa on sitten sitäkin enemmän ja ihan joka paikassa. Kevätlannoitus on hoidettu pupujen toimesta. Olisin kyllä mielummin tehnyt sen itse ja pitänyt vatut. Toivottavasti mansikat ovat hengissä, että edes jotain marjaa saa kesällä.

Kevät tulee sittenkin

Hyvä papanavuosi

 

Tomaatti-innostus lähti hieman lapasesta tänä keväänä. Lajikkeita on kylvettynä nyt kymmentä erilaista. Ja kun ei voi kylvää vain yhtä siementä ruukkuunsa, niin niitä sitten on. Omaan kasvihuoneeseeni mahtuu ehkä juurikin se 10 tomaattia. Mökkinaapuri auttanee akkaa hädässä ja majoittaa omaan kasvihuoneeseensa loput.
Laventeliakin uskaltauduin jälleen kerran laittamaan kun silmiini osui Chilitunarin hyvä artikkeli aiheesta. Viime vuonna ilman ohjeita kylvetyistä yksi iti ja näytti olevan vielä talven jäljiltä hengissä.

 

Kevät tulee sittenkin

Tämmösillä tänä kesänä

Raholan siirtolapuutarhan “jättirusakkokantaa” voisi kyllä hieman verottaa. Kaverit on meinaan melkoisia paisteja!

Millaisia ongelmia sinulla on ollut? Tuliko talvituhoja?

Piti vielä kysymäni, että oletko pitänyt atsalealle suojausta myös kesäaikaan?

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s